Pikantny sos, powstały na bazie mieszanki fermentowanych ostrych papryczek, gotowanych z pomidorami oraz dodatkiem kakao, cynamonu i domowego octu jabłkowego. Sos w stylu meksykańskim, stanowiący idealne połączenie ostrości i wyrazistego smaku, który długo pozostaje w ustach. Sprawdza się jako dodatek w marynatach do mięs oraz świetnie podkreśla smak burgerów, chili con carne czy tortilli. Odważni mogą go wypróbowac z lodami.
Produkt wegański, nie zawiera laktozy oraz glutenu. Nie zawiera sztucznych dodatków i konserwantów.
Pikantność: 3/5.
Skład: woda, koncentrat pomidorowy, papryczki red savina, cukier, ocet jabłkowy, ocet spirytusowy, cynamon, kakao.
Opakowanie: 100 ml
Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwaciu spożyć w ciągu 60 dni. Wstrząsnąć przed użyciem.
Wyprodukowano w Chorwacji.
Producent: VOLIM LJUTO