Pikantny sos powstały na bazie fermentowanych papryczek red savina i hot portugal, które przed dodaniem octu fermentują przez kilka miesięcy (Louisiana style). Sos o naturalnej intensywnej czerwonej barwie oraz uniwersalnym smaku, bez dodatkowego cukru - idealny do codziennego użytku dla wielbicieli umiarkowanej, nie ekstremalnej ostrości na przykład z burgerami, grillowanym mięsem, kebabem czy pizzą.
Produkt wegański, nie zawiera laktozy oraz glutenu. Nie zawiera sztucznych dodatków i konserwantów.
Pikantność: 3/5.
Skład: papryczki red savina i hot portugal 80%, ocet spirytusowy 17%, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, zagęstnik: guma ksantanowa.
Opakowanie: 100 ml
Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu spożyć w ciągu 90 dni. Wstrząsnąć przed użyciem.
Wyprodukowano w Chorwacji.
Producent: VOLIM LJUTO