Dojrzewający ocet pomidorowy (Ocat od pomidora) 100 ml
Producent: KALI O.U. |
Numer katalogowy: 190 |
Produkt naturalny, wytwarzany wyłącznie z pomidorów, bez dodatku innych warzyw i owoców, w 100% z lokalnych warzyw.
Proces produkcyjny octu - od chwili zebrania dojrzałych pomidorów do momentu zabutelkowania gotowego produktu - trwa ponad trzy lata. Każda butelka zawiera tzw. matkę octową czyli naturalną substancję zawierającą bakterie octowe, której obecność świadczy o doskonałej jakości produktu.
Ocet pomidorowy doskonale sprawdza się nie tylko ze świeżymi pomidorami, ale także z wszelkimi zielonymi sałatami z dodatkiem wytłaczanych na zimno olejów roślinnych, np. dyniowego czy oliwy.
Może stanowić dodatek do sosów sałatkowych przygotowywanych na zimno, ale także wzmocnić smak sosów przygotowywanych na ciepło lub kremowych zup warzywnych. Sprawdzi się w marynatach oraz jako dodatek do galarety mięsnej lub warzywnej.
Nieograniczony termin przydatnośći.
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
Skład: 100% ocet z pomidorów, 6% kwasowości.
Opakowanie: 100 ml
Wyprodukowano w Chorwacji.
Producent: KALI U.O.
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie